Életcélunk: Épüljünk Istenben, hogy építhessük Isten országát!

Tel.: 074-003-7607 forraskoziudv@gmail.com

Beszámoló az elkötelezettek hétvégéjéről

Beszámoló az elkötelezettek hétvégéjéről

Nagyon hálás vagyok a jó Istennek és a családomnak azért, hogy részt vehettem az elkötelezettek hétvégéjén.
Nagyon sokat vívódtam magamban előtte, hogy részt vegyek-e. A vágy megvolt bennem, hogy szeretnék ott lenni, de aggódtam, hogy itthon kell hagyjam a férjem és három gyerekem. Különösen a legkisebb fiamért aggódtam, mert éppen beteg is lett, s nem tudtam, hogy ha elmegyek, megfelelően gondját tudják-e viselni, felelőtlenség lesz-e részemről, ha másra bízom. A jó Isten megsegített, és erősítette bennem a vágyat, hogy menjek, mert megfelelően el tudják látni a kisfiamat, és megsegíti őket is. A férjem és a nagy lányom is biztatott, hogy menjek el, mert ők gondját viselik.
20160410_125736
20160409_145702
Hálás vagyok ezért nekik, hogy vállalták és „elengedtek”.
Megérkeztünk péntek estére, részt vettünk egy gyönyörű szentmisén és egy csodálatos szentségimádáson, ami nagyon mély volt számomra. Igazán le tudtam csendesedni, megnyugodtam, és az Úr elé vittem minden félelmem, aggodalmam, a családomat, problémáimat, vágyaimat. Jó volt az Úrral lenni csendben, békében.
Szombaton Csont Ede atya beszélt nekünk az elköteleződésről.
Itt igazán letisztult bennem, hogy miért köteleződtem el. Jó nekem a Forrás közösséghez tartozni, szeretnek az emberek, kedvesek, segítőkészek, példamutatóak, és kapcsolatuk van a Jó Istennel – amire nekem is nagy szükségem van. Érezni, hogy ott van az Isten. Ha gondom van, kérhetem lelki testvéreim segítségét, mert tudom, hogy ők nem hagynak cserben, segítenek és mellettem vannak.
A közösségnek megtartó ereje van, ezért is jó tartozni valahová, mert ha meginogsz vagy elesel, ők segítenek, és újra fel tudsz állni. Egyedül nem menne, hamar elsodorna a világ forgataga.  A délutáni kiránduláson is jó volt együtt lenni, beszélgetni, jól esett a friss levegő és a kikapcsolódás.
Az esti játék felhőtlenül jól telt, sokat nevettünk, igazán gyereknek érezhettem magam, és újabb testvéreket ismerhettem meg közelebbről.
A vasárnapi szentmisén a szívem tele volt hálával, hogy ott lehettem, részt vehettem ezen a szép, tartalmas hétvégén. Ha a jó Isten is úgy akarja, jövőben is ott szeretnék lenni. Ha csak lehet, ki nem hagyom, mert az együttlétet nem lehet bepótolni. Minden elkötelezett testvéremet arra buzdítok, hogy ha csak teheti, tegye szabaddá ezt a hétvégét, ne tétovázzon, és vegyen részt rajta, mert olyan feltöltődésben és élményekben részesül, amit máshol nem kaphat meg. Jó a hegyen lenni és jó együtt lenni.
Köszönöm azt a sok kegyelmet, a jó szót, szeretetet, együttérzést, amiben részem volt. Hálás vagyok nektek mindenért!
Kérem az Urat, áldja meg a Forrás közösség minden tagját és azok családját.
Hálás szeretettel Bálint Erika Székelyszentkirályról.